lauantaina

Hempeää roosaa




Tässä Villa Kanelin ovella kuvattu hempeä Tilda-kassi, jonka tein viime vuoden toukokuussa. Kassiin mahtuu paljon tavaraa ja se on ollut ahkerassa käytössä. Pionin kukka on muutaman vuoden takaa. Kohta uudet puhkeavat kukkaan. Nuput ovat jo aika hyvällä mallilla.

Koristemansikoita, päärynöitä ja pajutyö





Viime kesänä Elsa halusi, että hänen synttärivierailleen annetaan jokaiselle oma Tilda-mansikka. Askartelimme niitä oikein urakalla, yhteensä kahdeksalle kaverille ja itselle vielä toinen mokoma. Lasipurkissa mansikat ovat säilyttäneet aidon mansikan tuoksun, jota tipautimme jokaiselle koristeelle. Simo halusi tänä keväänä Elsan tapaan antaa kavereilleen syntymäpäivänsä kunniaksi Tilda-päärynät. Tässä meille jääneet omat koristeet. Lisäksi alimmassa kuvassa vuoden takaisen pajutyökurssin ensimmäinen ja harjoitukseni.

Ruokki



Viime kesänä kävimme Gotlannissa ja siellä luonnonkauniin Stora Karlsön saarella. Luontokuvausta harrastava Mikko kuvasi lintuja ja tallensi kallionkielekkeeltä mm. tämän yksilön.

Stora Karlsö on luonnonsuojelualue, jossa on valtavasti eri lintulajeja, esimerkiksi etelänkiisloja ja ruokkeja. Linnut rauhoitettiin 1880-luvulla. Kasvillisuudesta esimerkkinä mainittakoon orkideat. Saarella on useita luolia, joista suurimmat ovat syvyydeltään 20 metriä.

Simon kalat



Simo (7v) askarteli tällaiset kalat, joista toinen on nimeltään Jättiläis-Mulu ja toinen Makrilli.

Neuleita





Villa Kanelin pihalla on vanha villiviinien peittämä mökki, jonka sammaloituneilla portailla on viime vuonna neulomani tunika. Tumman vihreä mohair-lanka oli odottanut käyttöä vuosikausia ja neuloin tunikan ilman ohjeita mutu-tuntumalla. Samasta langasta syntyi myös pörröinen hartiahuivi. Näille oli käyttöä viime kesän kesäteatterikatsomossa, jossa kävimme katsomassa naapurimme ohjamaa näytelmää. Lisäksi kuvassa on ikuisuusprojektini, eli jakku puuvillanauhalangasta. Alunperin siitä piti tulla verkkoneuloksinen kesäjakku, mutta työ lojui keskeytyneenä monta vuotta ja inspiraatio meni ohi. Turkoosinsininen tunika on tehty muhkeasta ja pörröisestä langasta, jossa on hieman hopealankaa seassa. Tein sen Elsalle, mutta siitä tulikin vähän liian iso ja omin sen itselleni. Nyt neuleen vieressä nukkuu kissamme Saga, joka on rodultaan Ragdoll.

Söpöt taulut



Elsa maalasi nämä Tilda-vaikutteiset söpöt taulut viime talvena akryyliväreillä. Reunoissa on koristeraita hopean väristä kimalleliimaa ja myös tussia on käytetty.

Meritähtiä




Muistoja viime syksyn Kreikan-matkalta. Värikkäät meritähdet tuovat mieleen auringon lämmön ja meren suolaisen tuoksun.

Helmiä




Keramiikasta syntyivät helmet, joita on helppo pujottaa silkkinauhaan sitä mukaa, kun niitä saa tehtyä lisää. Helmet ovat omatekoisella posliinisavesta tehdyllä lautasella. Pinkkien puuhelmien keskellä Elsan tekemä valkosavinen kilpikonna.

Keramiikkaa




Työväenopiston keramiikkatunneilla syntyi viime syksynä tällaisia mukeja ja lautasia, kuusi kappaletta kutakin. Kuviona Villa Kanelin pihan muhkeat koristevadelman lehdet. Toisessa kuvassa Elsan kuvataidekoulussa valkosavesta tekemä keramiikkapupu. Villa Kanelissa keramiikkatöitä on joka puolella, niin talossa kuin puutarhassa. Näistä vastaa naapurissa asuvan lasten keramiikka-mummu. Lasten mummi on myös keramiikan ja monenlaisen taiteen tekijä.

Pastelliankka



Lelulaatikosta löytyi pikkuveljen sotkema puinen leluankka. Kun tussijälkiä ei saanut pois, Elsa keksi, että sen voi maalata. Hän loihti ankasta hempeänsävyisen pastelliankan.

Naamari



Elsan paperimassanaamari "Lisbeth" on ripustettu Villa Kanelin pihalla olevan kissatarhan puuhun. Musta Miro ei suostunut tulemaan samaan kuvaan, vaikka käyskentelikin kuvaushetkellä luonamme.

Poikien käsitöitä




Leo (9 v) on ommellut käsin valkoisen pehmopupun aivan itse. Lisäksi hän innostui tekemään huopakankaasta krokotiilin, käärmeen ja kalan. Simo (7 v) on ommellut mustan kissan. Leo on sormivirkannut tervanarusta pitkän narun, jonka hän on köyttänyt pikkuauton ympärille. Lisäksi pojat tekivät pääsiäiseksi keramiikkatipuja ja munia. Simon tipu oikealla.

Villa Kaneli





Olen tuonut Villa Kanelin kuistin pylvääseen talvella tekemäni Tilda-lokerikon. Elsan vaalenasininen Jopo tuo mieleen oman keltaisen pikkojoponi 1970-luvulta, jolla kaatuilin mummolan hiekkateillä. Isompana sain toisen joponi, joka oli oranssi. Etuoven portailla kukkii tänä kesänä kosmos-kukkia ja neilikoita.