keskiviikkona

Vaalea neulejakku


Sain tämän neulejakun valmiiksi eilen illalla. Työ oli pyörinyt melkein valmiina jo pitkään, mutta loman ansiosta sain viimeisteltyä sen valmiiksi. Koko on minun neuleissani aina aikamoista sattuman kauppaa, mutta tässä se osui kohdalleen. Neule on ihanan pehmeä ja lämmin päällä myös näin pilvisinä kesäpäivinä. Lankana on Novita Wind Luxus-niminen lanka, jossa on 80 % villaa ja 20 % silkkiä.

Uudet langat on jo hankittu. Elsa tekee vaaleanpunaisesta höttölangasta hihatinta ja minä Elsalle puuvillalangasta lyhythihaista boleroa.

Paperinarukorit


Tällaiset korit olen virkannut paperinarusta. Myös kassi on suunnitteilla ja kori trikoosta leikatusta matonkuteesta. Sopi kaikenlaiseen pikkutavaran säilytykseen.

Hassu sormuspurkki


Tässä vähän hämärässä kuvassa on hassu sormuspurkki, jonka tein keramiikassa posliinisaven jämäpalasta. Muoto on syntynyt käsissä hypistelemällä. Posliinisavi on pehmeää höttöä, eli kuopan koverrus vaikutti siihen, ettei purnukka ole kovin geometrinen. Vähän vinksallaan siis. Pinnalla on läpinäkyvä lasitus ja simpukalla tehtyjä kuvioita.

Elsan tekemä unilelu


Tässä Elsan Simolle lahjaksi tekemä unilelu. Kuvassa myös toinen kissamme Saga.

Lasten tyynyliinat






Lapset olivat mummilla yötä ja he tekivät siellä tällaiset omat tyynyliinat. Kyse oli siis tyynyliinojen koristelusta kangastusseilla. Elsan tyynyliinan etupuolella on hieno pilkkukuvio ja takana surrealistisempi unikuva. Leon tyynyliinassa seikkailee kaikkivoipa kissaolento Super-Miro (toinen kissamme) ja Simon tyynyliinassa "karjavaras" ja "cowboy".

Kynnysmatto


Tiedän tunteen, kun olo on kuin kynnysmatolla. Mutta tässä sellainen ihan oikeasti. Olen virkannut tämän joitakin vuosia sitten itse erilaisista kankaista leikkaamistani maton kuteista. Kokeilin myös 1970-luvun lahjaa kynnysmattomaailmalle, eli muovipusseista virkattua mattoa, jollaisia muistan äitini vanhan tädin taannoin tehtailleen. Mattokokeilustani tuli kuitenkin ihan kamala ja myhkyräinen. Siis sellainen kynnysmatto en haluaisi missään nimessä olla, mutta tällainen kuvassa oleva paljon mieluummin...

Tilda-kassi ja ruusukoristeet


Tässä Tilda-kassi ja sen ruusut, joita voi irroittaa ja siirrellä eri paikkoihin. Yksi ruusu näkyy mm. pellavapaidassani täällä alempana.

Peili


Tässä Elsan (11v) ja Leon (9v) kesäaskartelun tulos. Peili on Ikean halpa puunvärinen peili, jonka Leo ensin maalasi valkoiseksi. Elsa jatkoi koristelemalla sen mosaiikkipaloilla, pikku peilipaloilla ja oikeilla simpukankuorilla, joita olemme keränneet matkoiltamme. Minä autoin naulaamalla taakse kiinnitysnarun ja kiinnitin seinään.

Keramiikkahiiret ja pupu


Tässä anoppini keramiikkatöitä. Ihanat hiiret ja yksi pupu, jotka ovat tässä päässeet vähän ulkoilemaan.Näitä taidokkaita töitä meillä on muitakin, joita esittelen jossain vaiheessa lisää.

Lampunvarjostimen korjausprojekti





Leo on jalkapalloillut sisällä ja saanut lampunvarjostimen rikki. Päätin askarrella uuden itse. Kun purin vanhan paperisen varjostimen pois, kehikko meni päreiksi. Siksi työstä tuli vähän hankalaa ja tarvittiin väliaikaisia teippivirityksiä. Päätin käyttää Ikeasta ostamaani riisipaperiverhoa, jossa on poikittain ohuita bambutikkuja. Verho on tällä erää käyttämättömänä rullalla ja muutenkin liian pitkä. Siis pieni napsaisu ei ollut pahitteeksi.

Bambutikkujen pätkiminen vaati vähän erityistoimenpiteitä ja lisäksi jouduin kuorimaan tikkujen alta paperia esiin molemmissa päissä, jotta sain "saumavaraa" kiinnitystä varten. Alaosan liimasin kehikkoon ja tein jokaisen bambutikun väliin tätä ennen viivoittimella taitoksen, jotta sain yläosan supistumaan oikean kokoiseksi. Tein rei´ittimellä reiät yläosan jokaiseen väliin ja rypytin kasaan silkkinauhan avulla.

Lampun jalka on anopin keramiikkatyö. Kuvasta se näkyy vähän huonosti, mutta jalka on kuin talo, jossa on ovi, ikkunoita ja muita yksityiskohtia. Varjostin on siis ikäänkuin talon katto. Leolle tiedoksi, että jalkapallomaalina lamppu toimii mahdollisimman huonosti.

Rimpsupaita ja tunika





Tässä miehen käyttämättömästä pellavapaidasta tehty rimpsupaita.Käänsin paidan niin päin, että napit ovat takana ja kaula-aukosta leikkasin reilusti isomman. Kaula-aukkoon tein kujan kiristettävälle silkkinauhalle. Lisäksi koristelin kaula-aukon vanhasta reikäisestä perintölakanasta irroittamallani virkatulla reunapitsillä. Pellava on ryppyistä, mikä on ainoa paidan miinus. Mutta kesällä mukava päällä.

Toinen vaate on Elsalle tekemäni tunika. Yksinkertainen, jossa on olkapäillä ja sivuissa kiristysnauhat.

Leon puuveneet


Leo (9v) voisi veistellä ja nikkaroida puusta kaikenlaista tuntikausia. Toiveena onkin oma puuverstas. Tässä Leon pikkuveljelle Simolle joululahjaksi itse nikkaroima vene. Simo oli siitä tosi onnellinen ja väritkin ovat uittopuuhissa jo vähän haalistuneet. Toisen laivan Leo veistänyt poltopuuksi tarkoitetusta puun pätkästä. Aika hienosti ja kärsivällisesti tehty. Nimittäin laivan keula on vaatinut aika monia monituisia puukon vetoja. Onneksi pahemmilta vammoilta on säästytty.

Äitienpäivärasia


Tänä äitienpäivänä sain Elsalta tällaisen itse askarrelun ihanan rasian. Sen kansi oli kuin kortti, rasian ympärille oli kiedottu vaaleanpunainen silkkinauha ja rasian sisäpinta oli söpön punapilkullinen. Ja sisältönä oli lempikarkkejani. Kiitos Elsa!