lauantaina

Syksyn keramiikkaa





















Syksyn keramiikkatunneilla on syntynyt tällaisia töitä. Pyöreä kulho on tehty savoijinkaalien avulla. Mieleen tosin tulee amrmeijan kypärä, mutta kaaliinhan sekin laitetaan....

Posliinisavi on minulle vielä vieras ja vaikea materiaali. Näissä kokeiluissa liian paksu lasituskerros aiheutti halkeaman toisen kulhon alaosaan. Toisessa valkoisessa kulhossa olevat vihreät läntit ovat sulatettuja vihreitä lasinmurusia. Harmaasavesta tehty iso vuoka on lasitettu sisältä mustalla. Mustassa lasitteessa on jänniä sinertävän kiiltäviä kiteitä. Alhaalla myös Simon tekemä käärme ja Leon tekemä silmä, jonka arvelen saaneen innoituksensa kesällä lukemastamme Taru Sormusten herrasta  -kirjasarjasta.

Elsan neuleita



Elsa neuloi koulussa puna-harmaat säärystimet, jotka toimivat sittenkin parhaiten rannelämmittiminä. Koska Elsa oli nopea, hän ehti tehdä kotona myös nämä tossut Suuren Käsityölehden muutaman vuoden takaisen ohjeen mukaan. Lankana on norjalaista 100 %:sta villaa ja työ neulottiin 7:n puikoilla, eli ne valmistuivat nopeasti. Elsa antoi tossut isä-Mikolle (toim.huom: ei isä-Mitrolle), jonka edelliset samalla mallilla tehdyt tossut olivat jo kuluneet puhki. Aika hempeät, mutta ah, niin pehmeät ja lämpimät.

Syksy



Syksy Villa Kanelin pihalla.