torstaina

Pörröä jalkaan


Tässä uusimmat töppöset, jotka kudoin loppuun Elsan innon lopahdettua molemmissa tapauksissa vain  yhteen tossuun. Töppösohje on helppo ja samalla ohjeella on syntynyt useat varpaan lämmittimet.

Luodaan vain 30 silmukkaa ja kudotaan jalan pituuden verran. Teräosa kudotaan joustinneuletta ja lopussa vetäistään lanka silmukoiden läpi ja kurotaan kärki suppuun. Ja tietysti ommellaan jalkaterän päältä sauma yhteen ja takasauma myös. Töppösiä voi koristella mielin määrin. Joko virkatuilla kukilla, napeilla tai nauhoilla.

Kestopalelijana suosittelen töppösiä kaikille. Parantaa elämänaatua kummasti.

sunnuntaina

Pipo silmillä

Jämälangoista syntyi tämä pipo ja kaulaliina. Kaulaliina on neulottu pyöröpuikoilla poikittain usealla langalla kerrallaan. Tällä tekniikalla lopputulos paljastuu vasta, kun viimeinen rivi on kudottu ja puikot irrotettu. Yllätys oli suuri kun kaulaliinasta tuli vahingossa kolme metrinen liaani. Katkaisin sen ja sain kaksi kaulaliinaa. Yhtenä lankana on mohairia, joten kaulaiina lämmittää mukavasti.

Pipo on tehty virkkaamalla moninkertaisesta langasta kaksi suurta isoäidin neliötä ja sitten vaan patalaput yhteen. Isoäidin neliöistä minulla ei tosin ollut hajuakaan vielä vielä pari päivää sitten, mutta aikani harjoiteltuani niitä syntyi enemmänkin. Niistä pienemmistä harjoitusneliöistä keksin jotain muuta joskus myöhemmin.

Pannumyssyähän tämä muistuttaa, mutta so what. Mukavan paksu vanumytty iskettäväksi päähän ulkoilemaan lähdettäessä ja lämmittää rei´istä huolimatta. Testasin eilen ja tänään ja toimii.