maanantaina

Laattoja ja nuppeja


Tämän syksyn keramiikkainnostukseni on suuntautunut laattojen tekoon. Ajattelin kokeilla laattoja WC:n seinässä ja tein erilaisia laattakokeiluja sitä silmällä pitäen. Sivutuotteena olen muotoillut nuppimallisia vetimiä. Muutama alien- ja otus-mallinen nuppi mahtuu normivetimien joukkoon, mutta vielä en tiedä, mitä näillä vinksahtaneilla nupeilla voisi avata. Ehkä keksin jonkun laatikoston joskus myöhemmin.







Meksikolaista lasia ja keramiikkaa

Meksikolaisesta lasista tehty iso laakea vati oli pyörinyt kaapissa käyttämättömänä hankalan ja ison muotonsa takia. Kun siitä kaiken lisäksi lohkesi pala, ajattelin hyödyntää lasia keramiikassa.

Tein kooltaan vähän yli 40 senttiä leveän laakean keramiikkavadin, jonka lasitin ja asetin sen pohjalle ison palan lasivadin pohjaa. Lasitus onnistui ja vadin pohjaan suli kiiltävä paksu lasikerros. Hieno pinta, josta voi miltei peilata itseään. Enää tulisi keksiä, mihin tämän laittaisin.


Syksyn neuleita

Tässä Elsalle ja Leolle tekemäni myssyt ja Elsan neulekauluri. Myssy on tehty Suuri Käsityö-lehden 8/2010 ohjeen mukaan kaksinkertaisesta Sandnesin Mini Alpakka- ja Kitten Mohair-langoista.


Myssy on hauska vähän löysänmallinen ja Leo onkin tilannut itselleen toisen tumman vihreästä alpakasta ja valkoisesta mohairlangasta. Vaaleanpunainen kauluri on tehty Alpaca Reale-merkkisestä italialaisesta alpakkalangasta. Lankaa jäi vähän yli ja ajattelin pyöräyttää siitäkin jonkinlaisen myssyn.



Kierrätetty tuolin päällinen

Tässä aiemmin kerrottuihin tuoleihin tekemäni tuolin päällinen. Pehmikkeeksi löytyi vanha villahuopa, joka on peräisin jostain 1960-luvulta. Tein näitä useampia erilaisia.





lauantaina

Naamiointia

Halloween-koristeita on ilmaantunut paljon ja niille piti hankkia uusi säilytyslaatikko. Ihan uutta ei kuitenkaan tarvinnut mennä ostamaan, vaan vanha pahvilaatikkorumilus sai uudet kuoret. Ei tarvinnut tehdä muuta kuin sively decoupage-lakalla ja sitten asetella lahjapaperia pintaan. Samalla tekniikalla olen päällystänyt muutamia pahvilaatikoita käyttäen päällysteenä tapettia.






Sain vihdoin valmiiksi Leon jo elokuussa tilaaman viitan, housut ja paidan. Niiden innoittajana toimi Star Wars, minkä mukaan Leo oli valinnut itse kankaat elokuisella Eurokangas-retkellämme. Hupun piti olla iso, jonka taakse pääsee sopivasti piiloon. Myös Simolle tein viitan vihertävästä sametista. Tallinnan matkaltamme Simo löysi napit ja Leo juuri oikeanlaisen soljen.

Nämä kaavut päällä pojat juhlivat halloweenia koulussa ja kotona. Tiimarin arpimaskeeraussetti auttoi tekemään kasvoihin verta tursuavat haavat.