sunnuntaina

Menninkäinen


Simo rakastaa pukeutumista erilaisiin rooliasuihin. Koulun halloween-juhlia hän odottaa aina ja miettii pukeutumistaan jo hyvissä ajoin. Tänä vuonna hän sonnustautui menninkäiseksi. Hän piirsi tarkan kuvan siitä, millainen asun pitäisi olla. Sen esikuvana on kuulemma irlantilainen leprekaani (mikäköhän sekin on?). Tossut ovat isosisko Elsan viime jouluksi tekemät, hattu, liivi ja paita minun tätä tarkoitusta varten ompelemani. Poronnahkainen pussukka on mummulta ja siinä oleva puukko mummin itse katajasta veistämä. Päällystimme sen kahvan nahalla ja Simo maalasi terän hopeamaalilla. Asun shortist ovat isosiskolta ja henkselit isältä.

Ei puhettakaan hirviöistä ja kauhunaamareista. Viime vuonna Simo oli kurpitsa. Asu löytyy myös tästä blogista.

Kunnostettu pöytä



Tämä pöytä oli aivan päreinä, kun raahasin sen varastoon. Sen jalat heiluivat, niistä on kadonnut alaosasta ristikko ja pöytälevyn laudat olivat irrallaan. Pöytä on viettänyt aikoja myös ulkona, joten se oli jo hyvin huonokuntoinen. Hioin pöydästä vanhat lakat pois, ruuvailin vähän kannen lautoja kiinni ja viritin myös muutaman oman tukikiinnikkeen pöytälevyn alle. Sitten petsasin ja lakkasin pinnan ja maalasin jalat. Tällainen siitä tuli. En kuitenkaan suosittele liiallista nojailua enkä varsinkaan kiipeilyä pöydän päällä.

Syksyisiä kuvia






Käväisimme syyslomalla Pajutallissa. Nämä syksyiset kuvat ovat sieltä.

keskiviikkona

Syksyn numerot


Paperitöitä





Taitoin akvarellipaperista varjostimet vanhoihin Ikean lasten seinälamppuihin. Toiseen tein viillot paperiveitsellä ja toiseen tein reikiä. Alimmassa kuvassa on työväenopiston kurssilla opittu paperin ompelukokeilu. Kukkakaupan paperiarkin toiselle puolelle silitetään (leivipapereiden välissä) puuvillainen tukikangas ja paperi sivellään Supi-saunasuojalla kestäväksi. Kun paperi on kuivunut, sitä voi ommella.