keskiviikkona

Vihreää kasvua








Fiskarsin maalismarkkinoilla ruukkimiljöö kipristeli vielä kirpeässä säässä, vaikka makasiinirakennuksesta vastaan tulikin jo kevät. Slowfood- markkinoilla oli tarjolla erilaisten ruuantuottajien ja käsityöläisten erikoisuuksia ja itsekin olin mukana hunajantuottajana. 

Oma Kurttilan Kultaista -hunajani oli jo sen verran lopuillaan, että turvauduin hunajantuottajatätini Helena Saatsin antimiin. Möin tapahtumassa hänen palkittua Metsähunajaa Mäntsälästä. Lisäksi lähestyvät eduskuntavaalit olivat pöydässäni esillä, koska olen ehdolla Uudeltamaalta eduskuntaan uudelleen. Olen nimittäin ollut siellä aiemmin vuosina 1999-2007. Tässä kuvia markkinoiden keväisestä tunnelmasta ja pöydästäni. 

Fiskarsin maalismarkkinoilla









Fiskarsin maalismarkkinoilla pöydässäni oli paitsi hunaja, myös eduskuntavaalit esillä. Olen nimittäin eduskuntavaaleissa ehdolla ja kampanjassani käsityöharrastukseni näkyy monella eri tavalla.

Joukkorahoitusta ja työpajoja


Meillä oli juuri joukkorahoituskampanja Mesenaatissa, jossa tarjosin erilaisia harrastetyöpajoja lahjoitusten vastineeksi. Kampanja päättyi juuri vähän vajaan 1 400 euron summaan, mikä oli oikein hieno tulos laatuaan aika uudenlaiselle kampanjoinnin muodolle.

Työpajoista osa on jo pidetty ja osa on vielä tulossa. Eilen pidettiin piirakkatyöpaja, jossa ystäväni Helka neuvoi miten leivotaan Espoon parhaat karjalanpiirakat. Perinneherkkua oli harjoittelemassa joukko iloisia leipureita. Luvassa on vielä villasukkatyöpaja, jossa anarkistimartta ja käsityökerho Käki -nimisen kerhon vetäjä Marja neuvoo villasukan kudonnan saloihin. Hän on siis käsityöhullu äitini, jolta olen imenyt innostuksen käsitöihin itsekin. Kahvakuulatyöpajassa liikunnanohjaaja ja personal trainer Milla opastaa kahvakuulailun tekniikkaa. Lisäksi luvassa on oma opastukseni mehiläishoidosta kiinnostuneille.

Sukkia ja nappikoruja


Mesenaatissa oli tarjolla myös Susannan Tukisukkia. Kyseessä on yhden koon putkisukka, jossa ei ole kantapäätä. Siksi se sopi hyvin kampanjatuotteeksi. Sukat on kudottu Espoon Diakoniasäätiön työpajalla, jonka valtuuskunnan puheenjohtajana itse toimin. Mesenaatissa oli tarjolla myös meidän kampanjaryhmämme tekemiä nappikoruja kierrätysnapeista.

Maalismarkkinoilla


Maalismarkkinoilla pöydässäni olivat myös ehdokkaat Oskari Sundström ja Marko Reinikainen. Oskari pitää kirjakahvilaa Fiskarsissa ja Marko on meribiologi, joka tarjosi pöydässämme haukicarpacciota itse pyytämästään hauesta.  


Minulla oli pöydässä tarjolla lehtikaalisipsejä ja omatekoista hunajatoffeeta. Lisäksi esillä oli sukkia ja koruja sekä omatekoista huulirasvaa. Olin myös väkertänyt kukka-asetelmia ja kasvattanut keväistä ohraa, herneenversoja ja krasseja. Ne sopivat hyvin kampanjani teemaan, joka on vihreää kasvua.  Vihreä kasvu ei haittaa ympäristöä, vaan on ekologisesti kestävällä pohjalla. Vihreä kasvun avulla voidaan luoda uusia työpaikkoja uusiutuvien energiamuotojen, clean techin ja kiertotalouden  mahdollisuuksien ympärille. Kaikki kasvaa, niin lapset kuin muutkin luontokappaleet, ja kasvua on vaalittava. Keväällä kasvun ihmeen näkee jokainen ympärillään. Kohta vihertää.

Kotisivut


http://susannarahkonen.fi/