lauantaina

Rakukeramiikkalinnut ja muita töitä

Olin jälleen jokakeväisessä rakupoltossa Ruukinrannassa. Tässä tämän kevään rakukeramiikkatöitä.






Mustat perhoset on tehty teippaamalla maalarinteipillä perhosen muotoinen kohta ja lasittamalla työ valkoisella. Tämän jälkeen teippi poistetaan ja kohta muuttuu kuumassa rakupöntössä kuivien lehtien ja sahanpurujen seassa mustaksi. Shakkiruudut syntyvät samalla tavalla jättämällä osa ruuduista lasittamatta, jolloin ne muuttuvat mustiksi. Tein ruudut vapaalla kädellä. Alimmassa kuvassa oleva pieni kuppi on viime vuoden tuotantoa. Tein perhoskupin sille pariksi. Säilytän siinä hammastahnoja ja pienessä kupissa korvakoruja.

maanantaina

Pehmopää ja jänisjalkapeili

Sain juuri työni näyttelystä kotiin. Nyt Anelma Unelma kurkistelee minua olohuoneen hyllyllä. Kyseessä on työväenopiston käsityön taiteen perusopinnot päättävä lopputyö Anelma Unelma katsoo peiliin. Työstä ja opinnoista voi lukea tarkemmin lopputyöblogistani. Siellä on lisää kuvia opintojen ajalta. Tässä alla muutamia kuvia lopputyöstäni. Aion jatkaa samoja latuja vielä seuraavat kolme vuotta syventävissä opinnoissa. Kyseessä on hauska harrastus, jossa parasta on ollut rento ote ja mukava kesto-flow.






 


Vapputyyny

Virkkasin tällaisen värikkään tyynyn ystävältäni saamistani Novitan Miami-langoista. Virkkasin kolmioita, joita jatkettiin toisesta päästä. Näin saatiin aikaan salmiakkitilkku. Sivuissa palat on virkattu salmiakin puolikkaiksi ja ala- ja yläreunoissa on pelkät kolmiopalat. Lopuksi palat ydistettiin virkkaamalla niin, että sauma jätettiin päällipuolelle näkyviin. Toisen puolen virkkasin valkoiseksi. Siellä on myös napit, joista tyynyn sisuksen voi vaihtaa. Kutsuin tätä virkatessa sirkustyynyksi sen iloisten värien ansiosta. Tai oikeastaan tyynyn voisi nimetä myös vapputyynyksi, koska tyyny valmistui sopivasti vapuksi.