keskiviikkona

Lampunvarjostimen korjausprojekti





Leo on jalkapalloillut sisällä ja saanut lampunvarjostimen rikki. Päätin askarrella uuden itse. Kun purin vanhan paperisen varjostimen pois, kehikko meni päreiksi. Siksi työstä tuli vähän hankalaa ja tarvittiin väliaikaisia teippivirityksiä. Päätin käyttää Ikeasta ostamaani riisipaperiverhoa, jossa on poikittain ohuita bambutikkuja. Verho on tällä erää käyttämättömänä rullalla ja muutenkin liian pitkä. Siis pieni napsaisu ei ollut pahitteeksi.

Bambutikkujen pätkiminen vaati vähän erityistoimenpiteitä ja lisäksi jouduin kuorimaan tikkujen alta paperia esiin molemmissa päissä, jotta sain "saumavaraa" kiinnitystä varten. Alaosan liimasin kehikkoon ja tein jokaisen bambutikun väliin tätä ennen viivoittimella taitoksen, jotta sain yläosan supistumaan oikean kokoiseksi. Tein rei´ittimellä reiät yläosan jokaiseen väliin ja rypytin kasaan silkkinauhan avulla.

Lampun jalka on anopin keramiikkatyö. Kuvasta se näkyy vähän huonosti, mutta jalka on kuin talo, jossa on ovi, ikkunoita ja muita yksityiskohtia. Varjostin on siis ikäänkuin talon katto. Leolle tiedoksi, että jalkapallomaalina lamppu toimii mahdollisimman huonosti.