maanantaina

Käsitöitä iltahämärässä

Valoisa aika päivässä on nyt niin lyhyt vilaus, että nämäkin kuvat ehdin ottaa vasta, kun alkoi jo hämärtää.
Eilinen itsenäisyyspäivän iltani sujui kuvassa näkyvää Tilda-mattoa viimeistellen. Samalla vilkuilin sivusilmällä linnan juhlia.


Matto on tehty keskimmäisen lapsen, eli nyt 9 vuotiaan Leon vanhasta Ruskovilla-vauvapeitosta. Peiton piti toimia aikanaan Leon kapalona, mutta en hennonut kahlita lasta moiseen pakkopaitaan kuin ehkä pari kertaa. Nyt peitosta tulee Leolle matto.

Samalla kun ompelin mattoa, Leo ryhtyi leikkimään vaatesuunnittelijaa ja suunnitteli linnan juhliin neljä asukokonaisuutta. Yksi niistä oli jättimäinen "Super-Pampers vaippa-asu". Juhlapuku on yksi jättimäinen Pampers-vaippa (unisex-mallia), josta kädet ja jalat vain vaivoin pilkistävät esiin. Päälle on oma pieni kurkistusaukko. Hintakin on jo valmiina. Se on 59,90 euroa. Niin, ja joku jäähdytyslaite sinne vaipan alle täytyy tietenkin myös virittää pahimpien lämpöhalvausten ja pyörtymysoireiden torjumiseksi. Onneksi pehmustetta löytyy, jos tömähtää.


Kuvassa on myös Tilda-kangaskorit sekä Villa kanelin yksi ikkuna jouluvalaistuksessa. Ehkä nappaan vielä myöhemmin uudet kuvat näistä käsitöistä vähän valoisampana aikana.