maanantaina

Tietokonelaukku pehmoille


Tässä eilisen käsityöpuuskan lopputulos. Kyseessä on uusiokäytettynä harmaa neule, josta piti tulla about 15 vuotta sitten villapaita. Neule oli jäänyt kesken, mutta lanka oli hyvää alpakkaa. Löysin sen joskus pari vuotta sitten keskeneräisenä ja jatkoin sitä hartiahuiviksi. Se toimi siinä käytössä aikansa, mutta kyllästyin. Työnsin huivin koemielessä pesukoneeseen nähdäkseni huopuuko se ja kyllähän se huopui. Entisestä hartiahuivista tuli tiivis ja pehmeä huopalevy, joka jäi odottamaan uutta käyttöä ja sopivaa inspiraatiota.

Eilen se iski ja toteutin haaveeni vähän persoonallisemmasta tietokonelaukusta. Tein vuorikankaan Tilda-puuvillakankaasta, josta tein myös irroitettavan ruusun. Aion tehdä niitä muutaman lisää. Lisäksi teen vielä kantohihnan, luultavasti irroitettavan, mutta sen kiinnitysmekanismi on vielä pohdinnassa. Koristelin ulkopuolen vielä huovutetuilla roosanvärisillä palleroilla.

Testasin laukkua tänään ja se sai heti osakseen positiivista huomiota. Söpö laukku uskottavuutensa menettäneille henkilöille, jotka eivät ole niin kamalasti piinkovan bisnesimagon perään.