torstaina

Leon kilpi


Leo on miekkaharrastuksensa takia kiinnostunut myös kilvistä. Hän halusi, että kilpi tehdään vanerista ja niinpä kävimme Puukeskuksessa hankkimassa Leon haluaman suuruisen vanerineliön. Yritin ehdottaa jotain kevyempiä materiaaleja, mutta Leo halusi silti vankkaa tekoa olevan kilven.

Kotona Leo piirsi kilvelle pyöreän muodon (käytimme apuna tarjotinta) ja isä leikkasi sen pistosahalla (oma lelu hajosi, joten saimme lainata ammatilaiskalustoa). Sitten Leo suunnitteli ja piirsi kilven kuvion. Hän teki sen aivan itse, kuten myös sapluunan, jonka avulla Leo spray-maalasi mustalla maalilla kilven molemmilta puolilta kuviokohtaa lukuunottamatta. Kuvioksi tuli käärme, jonka hän halusi tumman punaiseksi. Sen hän maalasi käsin. Lopuksi päälle tuli vielä spray-lakkakerros.

Kahvankin Leo oli suunnitellut nettiä tutkittuaan. Hän kävi hakemassa nahkaa mummun varastoista. Autoin mittaamaan valkoiset kiinnityshihnat ja sovittamaan niille sopivan paikan. Taustalle tuli vielä vanulla pehmustettu punertava nahka. Kiinnittimme nämä ruuveilla kiinni ja täydensimme taustanahan kiinnitystä vielä liimalla. Aika hieno.