sunnuntaina

Omatekoisia joululahjoja





Minulle on kunnia-asia tehdä edes muutama joululahja itse, mutta koska aikaa ei taaskaan ollut tarpeeksi, nämä muutamat syntyivät viime hetkillä ennen joulua yön pimeinä tunteina. Ylimmässä kuvassa on vanhan Marimekko-kukkaron uusi tuleminen Tilda-kankaalla päällystettynä. Marimekon vanha kuvio oli niin aikansa elänyt ja tylsä, että tein siihen uuden päällyksen, jonka ompelin ompelukoneella ja kiinnitin käsin kukkaron yläreunaan. Lisäksi tein irrotettavan koristeruusukkeen nauhasta ja napista.

Toisessa kuvassa on pari kangasruusua ja meikkipussi, sitten Simolle tekemäni löröpipo, joita olen jo tehnyt useampia eri perheenjäsenille. Alinna on maailman helpoimmat tossut, joita meillä kuluu paljon. Kuvan tossut ovat tässä minun jaloissani vähän isot, koska ne on tehty miehelle. Ohje sopii myös poropeukaloille ja on pelkistetysti seuraava: 

Luodaan 30 silmukkaa ja kudotaan aina oikein-neuletta suunnilleen tossun puoleenväliin asti. Sen jälkeen jatketaan teräosa joustinneuletta ja vedetään lopussa lanka kärjen silmukoiden läpi niin, että kärki menee suppuun. Sitten ommellaan teräosa, eli tossun päälliosa yhteen ja lopuksi taitetaan kappale kantapään takaa yhteen ja ommellaan kiinni.

Yksinkertaista? Minusta on.