torstaina

Omatekoisia voiteita


No nyt ei tarvita enää kaupan voiteita. Tee-se-itse-innostukseni on laajentunut nyt kosmetiikan puolelle. Kohta teen varmaan sen auton, josta joskus veljeni kanssa vitsailtiin. Eli että kaiken voi tehdä itse, jos vain haluaa, vaikka sitten auton. Ja onpahan taidenäyttelyssäkin nähty jo virkattu auto, vieläpä ihan ajokelpoinen ja kokoinen, eli ei siinä mitään kummallista ole.

Nämä voiteet syntyivät työväenopiston voidekurssilla viime sunnuntaina. Olimme siellä Elsan kanssa ja seuraavaksi odotan pääsyä saippuakurssille, joka on tällä hetkellä vielä täynnä. Kuvassa ylhäällä vasemmalla on jalkavoide, oikealla kasvovoide ja alimpana huulirasva. Niissä kaikissa on ainesosana jotain luonnonvahaa, öljyä ja eteerisiä öljyjä.

Jalkavoiteessa on mehiläisvahaa ja karitevoita, manteli-, oliivi- ja vehnänalkioöljyä sekä sitruuna-, laventeli- ja neroliöljyä. Jälkimmäiset ovat siis hyvää tekeviä ja tuoksuvia eteerisiä öljyjä. Olen rasvannut voiteella käsiä ja jalkoja ja voide on paitsi ihanan tuoksuista, myös ihoa hyvin kosteuttavaa. Vaikka se on aika paksua tököttiä, voide imeytyy lopulta hyvin.

Kasvovoiteessa on mehiläisvahaa, jojoba-, manteli- ja aprikoosinkiviöljyä sekä eteerisinä öljyinä geraniumia, mandariinia, greippiä ja ruusua. Voide on tuoksultaan piristävää ja ties mitä ihmeitä tekevää. Huulirasva taas sisältää piparminttua, joka viilentää mukavasti kuivia huulia.

Saimme myös pihkavoiteen ohjeen, jolla lähtee vaiva kuin vaiva. Ei muuta kuin kuusia rapsuttelemaan ja patoja hämmentelemään. Tässähän alkaa muuttua jo ihan velhoksi.