keskiviikkona

Omatekoinen parvi ja tuunattua Lundiaa


Saimme viikonloppuna parven valmiiksi.  Sen alla on molemmille pojille pöytä- ja hyllytilaa. Aion rakentaa vielä kunnon tikkaat. Kehikon rakentamisen jälkeen parven työstö oli pelkkää ruuvailua ja apujoukkojen kanssa rakennelman kannattelua. Mitat olivat niin tarkat, että ikkunalista piti poistaa rungon kiinnitystä varten. Lisäksi tuli tehtyä muutamia luovia ratkaisuja, mutta tukeva tuli ja parvella ovat jo vierailleet monet kaverit. Ylhäällä on myös pieni televisio, josta katsotaan Simpsoneita. Ja kaiteita ei ole yhtä pystypuuta lukuunottamatta - tarkoituksella. Tämä ei siis sovi putoilemaan taipuvaisille.








Hyllyt on tehty varastossamme lojuneista vanhoista Lundioista. Olen ensin hionut ja sitten maalannut tikkaat valkoisiksi. Samoin tein hylly- ja pöytätasoille. Koska en jaksanut maalata ihan kaikkia, päällystin osan hyllyistä Claes Ohlssonilla myytävällä hyllypaperilla. Näin hyllyn männynväri saatiin kätevästi piiloon ja hylly suojattua. Täytelevyjä tapetoin erilaisislla tapetin paloilla. Lisäksi käytin Turun saariston vanhaa merikarttaa. Liukuovet ovat myös vanhaa Lundiaa. Maalasin ne liitutaulumaalilla ja tuunasin kahvalistat decoupage-tekniikalla vanhoilla kirjan sivuilla. Lamppu on hieman jo kärsinyt Ikean lasten lamppu, joka oli ennen sinipunainen. Spray-maalasin sen mustalla ja hopealla.

Tikkaiden lisäksi huoneeseen tulee vielä muutama tuunaamossani vuoroaan odottava seinälamppu, rahi ja jonkinlainen lattiatyyny.

**

Harmittelen vähän epätarkkoja kuvia, mutta idea käy näistäkin jotenkuten selväksi.