maanantaina

Tauluhyllyt ja säkkikangastyyny jouluksi




Sain hyvissä ajoin ennen joulua valmiiksi tauluhyllyt olohuoneen seinälle. Ne liittyivät käsityön taiteen syventävien opintojen sisustustehtäväämme. Hyllyt on tehty kierrätyskeskuksesta löytyneisiin taulun kehyksiin. Niistä voi lukea lisää opiskelublogissani "taiteesta käsin".

Tein jouluksi säkkikankaasta tyynyn, varmaankin joulupukin lahjasäkki mielessäni. Leimasin siihen kangasvärillä lehtikuvioita ja kirjoin niihin langalla vähän lisäväriä. Tosin puhti loppui ja kirjonta jäi odottamaan parempaa hetkeä. Toisella puolella on erilaiset kuviot ja kirjonnat.

Jouluna meillä oli paljon vieraita syömässä, joten keksin raahata ruokapöydän keskelle olohuoneen lattiaa. Ruokailunurkkaus olisi tullut liian ahtaaksi ja lisäsin pöytään pituutta pukkijaloilla ja varastossa olleella pöytälevyllä. Siirsin nojatuolit ja pyöreän olohuoneen pöydän ruokailutilaan, ja siihen ne ovat nyt saaneet jäädä. Sen verran hauskalta uusi järjestys tuntuu joulun jälkeenkin.

Kuka käskee, että olohuoneessa pitää olla sohva ja televisio? Koko olohuoneen fuktion voi muuttaa. Samantien keskelle lattiaa voisi tuoda höyläpenkin ja askartelupöydän, jos nikkarointi ja käsityöt kiinnostavat. Sahailinkin jo tauluhyllyjen osia olohuoneessamme, koska en jaksanut raahautua kylmässä ja pimeässä autotalliimme nikkaroimaan. Vasaran pauke ja sahanpuru voi tosin olla pienoinen ongelma, varsinkin muiden perheenjäsenten mielestä, mutta pieni sellainen.