torstaina

Vanhoja lipastoja

Elsa halusi itselleen lipaston ja pläräsi Ikean luetteloita. Muistin, että varastona toimineen mökin perukoilla oli 60-luvulta peräisin oleva vaaleanharmaa lipasto, joka toimi työkaluvarastona. Muistan sen lapsuudestani vähän tylsänä möhkäleenä, mutta katsoin sitä nyt uusin silmin. Elsakin piti lipastoa hienona.

Lipasto oli täysin ehjä ja hyvää tekoa, mutta pölyn ja lian peitossa sekä täynnä rojua. Tyhjensin ja puhdistin lipaston. Muutamia laatikoita piti vähän höylätä, koska ne olivat vähän turvonneet ja jumissa. Elsa valitsi haluamansa vaalensinisen maalisävyn ja hoiti maalauksen aivan itse. Hieno tuli ja taatusti kestävämpi kuin Ikean vastaavat kalusteet.

Elsa koristeli lipaston maatuskoilla (sisustustarroja).




Myös poikien huoneeseen tarvittiin lisää säilytystilaa kynille ja papereille. Olin varastoinut 20 vuotta sitten ostetun vanhan mäntylipaston, jossa oli tylsän näköiset muoviset valkoiset vetimet. Leo halusi siitä mustan ja valitsi myös vetimien tyylin. Petsasin lipaston ja tällainen siitä tuli. Puun syyt kuultavat läpi, mutta tylsästä mäntypinnasta ei ole tietoakaan.