lauantaina

Kaappi vanhoilla ikkunoilla



Hankin huuto.netistä vanhat ikkunanpokat ja suunnittelin käyttäväni ne kaapin ovina. Vain kaappi puuttui, joten päätin rakentaa sen. Nyt sain hankkeeni valmiiksi ja työn edetessä päätin korvata vanhan avohyllyn tällä uudella kaappikokonaisuudella. Nikkaroin kaapin alusta loppuun aivan itse omilla pikku kätösilläni.




Alussa minulla oli vain kasa lautoja ja ränsistyneet ikkunat. Puulevyt hankin Bauhausista jossa ne leikattiin sopiviksi paloiksi antamieni mittojen mukaan. Takalevynä on vaneria, jonka päällystin tapetilla ennen kiinnitystä. Maalasin kaapin rungot Liberonin kookosmaalilla, jotka vahasin lopuksi antiikkivahalla. Ikkunanpokat raaputin ja maalasin Helmi-kalustemaalilla. Jouduin vaihtamaan myös yhden ikkunaruudun ja taistelemaan ikkunakitin kanssa.




Ikkunoiden nupeiksi kiinnitin keramiikassa tekemäni omateikoiset nupit, joita valikoimissani riittää monenlaisia. Hyllyiksi hankin lasihyllyt, joiden kiinnikkeinä toimivat maalatut reunalistat. Hankalinta oli saranoiden kanssa taitelu, mutta lopulta nekin toimivat. Nyt kaappi on lastattu täyteen astioilla ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Nyt ryhdyin haaveilemaan vanhan ajan höyläpenkistä uuteen autotalliimme. Sellaisesta, joka puuseppäisoisoisälläni oli. 

**

Ja nyt siis kuvittelen, että puusepäntaidot ovat jotenkin valuneet minuun. Eivät ole, mutta onneksi on hyvä akkuporakone.