lauantaina

Lamppu vaihtaa asua

Minusta lamppuihin ei kannata upottaa isoja rahasummia. Tosin design-lamput hivelevät kyllä silmiäni, mutten vielä ole aikonut sijoittaa niihin. Sen sijaan pidän siitä, että voin puuhastella omien lamppuviritysteni parissa. Tässä on tämän hetkinen ruokapöydän lamppumme.




Se on oikeasti Ikean kynttiläamppeli, jonka otin lamppukäyttöön joulun alla. Sitä ennen se toimi olohuoneessa pelkkänä kynttiläkoristeena. Kiinnitin kehikkoon rautalangalla reikämetallilevyä eri kokoisiksi kehiksi taivutettuna ja kiinnitin niihin jouluna valkoista hapsuverhoa ja kristalleja. Roikotin lampussa myös vanhoja mustavalkovalokuvia Kiinnittiminä toimivat pienet verhoklipsit. Joulun jälkeen lampulla oli toinenkin asu, mutta nyt päätin kokeilla ohutta kaavapaperia kaksinkertaisena vähän ryppyisenä reunuksena. Outo, myönnän, mutta valo siivilöityy riisipaperimaisen paperin läpi hauskasti. Mieleeni tulee pilvi.

Pääsiäisenä pilvi saa väistyä ja laitamme lamppuun jotain muita killuttimia. Ainakin risuja voisi kokeilla ja jotain keväistä ja värikästä. On hauskaa miettiä, mitä kaikkea lamppuun voi laittaa ja miten valo siivilöityy erilaisista pinnoista. Mielessäni on myös pari muuta lamppuprojektia. Yhtenä on jalkapallotekniikalla liimailtu paperivarjostin makuuhuoneeseen.

Kotini on Puuhamaani.