maanantaina

Joulupossu, kuusi ja muita koristuksia


Myönnän, että olen vähän hurahtanut tämän joulun jouluvalmisteluihin. Päätin lasten toivomuksesta, että tänä jouluna satsataan joulun odotukseen. Sitten voikin riipiä koristeet pois jo hyvissä ajoin ja sammuttaa jouluradion iänikuisen virren veisuun.

Ylimmässä kuvassa on joulupossu, jonka ompelin lasten joulusukan yllätyskaveriksi. Kaavat hankin teollisuusvakoilijatyyliin toisesta possusta, jonka sain tilapäisesti käsiini. Possun nimeksi tuli Totti. Joulukuusemme taas tuli sisään viime lauantaina. Se löytyi vinkin perusteella Kirkkonummelaiselta hakkuutyömaalta. Se minkä kuusi tuuheudessa häviää, se ekologisuudessa voittaa. Kuusi iskettiin halpaan sinkkiämpäriin, joka täytettiin hiekoitussoralla. Yllättävän hyvin toimii ja pysyy pystyssä. Kun laitoimme kuusen vielä pyörillä kulkevalle alustalle ja laitoimme valoiksi pattereilla toimivat led-valot, kuusi voi olla keskellä lattiaa.

Hyasinttiasetelmassa huipentuu jouluhössötykseni laajuus. Tein keramiikkavadin ihan tätä tarkoitusta varten itse, ostin pienet hyasintit Ikeasta ja sammalet viereisestä metsästä. Piparkakkumuotit lampussa taas ovat ukkini leipuriaikaisia peruja.
 
PS: Minulta voi tilata jotain blogini käsitöistä. Saattaisi nipin napin ehtiä jouluksi.