tiistaina

Juhlamekko tyttärelle

Unohdin laittaa kuvia tyttäreni vanhojen tanssimekosta, jonka ompelin hänen vanhojen tansseihinsa Kuninkaantien lukiossa. Onneksi tämä tehtiin jo loppukesästä, jolloin oli enemmän aikaa. Nyt en olisi mitenkään ehtinyt ompelupuuhiin. Halusin tehdä puvun itse, koska a) se on hauskaa, b) saa varmasti sopivan ja c) se tulee hinta-laatusuhteeltaan vähän edullisemmaksi kuin jos puvun ostaisi valmiina.

Puku on malliltaan täysin kellohelmainen. Koska tylliä piti saada, tein tyllistä irroitettavan päällyshameen. Ilman tylliä puku on hillitympi ja klassisempi, eli pukua voisi teoriassa käyttää vielä uudelleen ja ilman tylliä. Yläosassa on pitsiä ja pari riviä strasseja. Vähemmän on enemmän, eli sen enempää emme kimalletta pukuun upottaneet. Puku istui hyvin ja helmakin saatiin tehtyä oikean mittaiseksi.

Jotenkin en olisi millään kestänyt sitä ajatusta, että puku olisi tilattu jostain kaukomailta, kun olen itse pitänyt aina itse tekemisestä ja ompelemisesta. Oman hääpuvun ja vanhojentanssipukunikin aikoinaan tein itse. Ja ne tanssit - ne olivat tietenkin aivan ihanat!